GOTEK on 8245

بواسطة bear77

Rookie (28)

صورة bear77

19-11-2018, 14:53

Hey guys, i have a problem with the GOTEK drive. Flashed the drive initially with v0.11 firmware.
Next i prepared a usb drive 2gb. Drive reconizes the .dsk images. The files in the dsk image can be loaded, no problems here. But when i change the images, it writes to the GOTEK (image.cfg) and frome there i cant get the disk to read again. The msx says "disk offline"
I tried different firmwares, different usb sticks(1gb, 2gb all fat32 formatted). My msx is a 8245. Original drive works perfectly.
Now i'm kinda stuck with it. Anyone any ideas?

Login أوregister لوضع تعليقاتك

بواسطة Bastion Rebel

Expert (68)

صورة Bastion Rebel

19-11-2018, 17:23

hello
are you modified host=msx in ff.cfg ???

بواسطة bear77

Rookie (28)

صورة bear77

20-11-2018, 09:58

Yes, i have. Just like i said, when it writes "image.cfg" (last used image) the fun is over.

بواسطة bear77

Rookie (28)

صورة bear77

21-11-2018, 14:09

Anyone got other suggestions?

بواسطة Alexey

Guardian (3163)

صورة Alexey

22-11-2018, 00:36

What is your Gotek's jumper configuration? Also try downgrading the firmware and see if that solves the problem.

بواسطة Fabf

Champion (258)

صورة Fabf

22-11-2018, 12:09

You can't use PC drive (or Gotek) directly on a NMS8245.
You need to modify ribbon as explained here : http://msx.hansotten.com/uploads/ffiles/Vervangen%20diskdriv...

بواسطة Robby

Master (206)

صورة Robby

22-11-2018, 17:56

بواسطة bear77

Rookie (28)

صورة bear77

23-11-2018, 07:13

Thanjs for the reply, but all of that is good. ICAN get the directory to see. The problem occurs when i start loading a file or write to the GOTEK. Tried both jumpersettings jc open and jc closed. Default drive 0

بواسطة Philip

Champion (379)

صورة Philip

23-11-2018, 10:16

So you did modify the cable as explained in the pdf Fabf posted?
Perhaps you can doublecheck the connections of the cable. It could be the side select is not working.

بواسطة bear77

Rookie (28)

صورة bear77

23-11-2018, 11:36

I have an adapter made by Omega, and a modified flatcable. Both the same results