openMSX does not start.

Página 1/2
| 2

Por assembler

Champion (391)

Imagen del assembler

25-01-2020, 09:19

Is there any log to detect why openMSX does not start?
I have a netbook previously with lubuntu and now with Windows 7 where openMSX shows momently a window and then closes. No error, no message in console, nothing.
I don't remember wich version was installed in lubuntu, but an old one. In windows 7, I've installed 0.15.0 and I have the same behaviour. Maybe a video card or sound card incompatibility?

Login sesión o register para postear comentarios

Por rderooy

Paladin (683)

Imagen del rderooy

25-01-2020, 09:44

Do you have any roms installed, either the CBIOS or real MSX roms?
Perhaps use the -machine parameter to set a machine type you definitely have installed.

Also, on Linux you can try to do an strace of the process, that sometimes helps to understand why a program exits or crashes.

strace openmsx

Por assembler

Champion (391)

Imagen del assembler

25-01-2020, 09:53

I've tested with CBIOS and TurboR and the results are the same, so I think the problem appears before any ROM is loaded.

Por rderooy

Paladin (683)

Imagen del rderooy

25-01-2020, 11:07

Strange that your getting the same problem on two operating systems. Did you copy your profile over, or is it a clean install? On Linux you can try to rename your profile directory ~/.openMSX and try to restart to exclude that from issues. Another thing is that on Linux if your filesystem is full you can get unexpected behaviour.

Also, where did you install from? Did you use apt to install or did you compile yourself? Do you get any output when you try to start it from a terminal window? Once again strace may help to understands why it exists so quickly.

What do you see when you run openmsx --version

Por assembler

Champion (391)

Imagen del assembler

25-01-2020, 16:44

openmsx -v
openmsx 0.15.0
flavour: release
components: CORE GL LASERDISC

In linux, i think I installed it with apt

In Windows 7, I downloaded it from openmsx.org

Running from console it shows nothing. Only the window trying to start (SDL_app in the title) and then closes.

Por Manuel

Ascended (16451)

Imagen del Manuel

26-01-2020, 09:42

Also in Linux nothing on the terminal when starting?

Por assembler

Champion (391)

Imagen del assembler

26-01-2020, 12:43

I’ve deleted linux to install W7, but I don’t remember any message in the console.

Is there no log to detect where it crash?

Any special requirement? Now working with a totally fresh install. Only chrome and W7SP1

Por Manuel

Ascended (16451)

Imagen del Manuel

26-01-2020, 13:38

Is sound working on that computer?

Por assembler

Champion (391)

Imagen del assembler

26-01-2020, 13:46

Yes, sound is working fine

Por Manuel

Ascended (16451)

Imagen del Manuel

26-01-2020, 13:55

So, if you run openMSX from a command prompt, you see no messages at all?

Por assembler

Champion (391)

Imagen del assembler

26-01-2020, 15:08

Nada, nothing, rien, nichts

Página 1/2
| 2