screen 8 smooth horizontal scrolling

Page 2/4
1 | | 3 | 4

By ARTRAG

Enlighted (6703)

ARTRAG's picture

19-02-2011, 19:29

the glitch that appears in the first video on real hw does not appear on emulators
this is why i say we are facing an emulation bug

By ARTRAG

Enlighted (6703)

ARTRAG's picture

19-02-2011, 19:34

@dreamer42
what is the hw you used?
60hz or 50hz?

By Dreamerm42

Hero (622)

Dreamerm42's picture

19-02-2011, 19:59

vg8235 at 50hz

Wink

By ARTRAG

Enlighted (6703)

ARTRAG's picture

20-02-2011, 16:39

screen8_2010_02_20.rar has a new tileset with 48 colors
and could have fixed the glitch seen or real HW
This version works also with height of the screen 160!
Vertical scrolling is WIP: now the level has two floors
(now pressing UP and down plays havoc into the screen)

By Dreamerm42

Hero (622)

Dreamerm42's picture

21-02-2011, 11:08

http://www.youtube.com/watch?v=5pkzz5JG0OU

I do not see any flicker, motion is smooth, fast and fluid without stoppages, I've also recorded the MSX so you could see the model ...

In the video I put your description and address of the link.

Congratulations for your work and thank you very much

By ARTRAG

Enlighted (6703)

ARTRAG's picture

21-02-2011, 14:34

Hi! Thanks for testing. For me it is very difficult.
Actually I see in your video some small black lines in the wall that appears only when moving left
Can you confirm they are there only when moving left and not when moving right?

By Dreamerm42

Hero (622)

Dreamerm42's picture

21-02-2011, 21:10

http://www.youtube.com/watch?v=C8FxGsN9TGg

Some vertical black lines appear only when the scrool is to the left. Also appear yellow dots.

Only when the scrool is to the left, pressing right graphics are fine again slowly.

Greetings

By ARTRAG

Enlighted (6703)

ARTRAG's picture

21-02-2011, 22:29

I think that the problem has to do with the fact that the vblank routine interrupts the inline routine while VDP commands are in execution and changes R#18...
VDP does strange things then R#18 is changed and copies are in execution
Going to investigate on how to avoid the problem

PS
Manuel: in msxdos2 there are some strange loading problems
In R800 mode large sections of the files are not loaded correctly
In z80 mode some parts of the scorebar are missing....

Actually in order to have the cpm library to work I had to provide an hand made bmove routine
Could I have done something wrong?

By Dreamerm42

Hero (622)

Dreamerm42's picture

21-02-2011, 22:32

I hope as you canBig smile

greeting

By Dreamerm42

Hero (622)

Dreamerm42's picture

21-02-2011, 23:11

In the files that are in the RAR, uncompressed SD card with DOS2, not to load, there are sprites, but not the background.

If amount in an image file to DSK DOS1 containing the RAR if it works properly, that is why there is always emulated by DSK.

Page 2/4
1 | | 3 | 4