Meridian 3.0 beta3. Does not play nothing!

By Edi-73

Rookie (23)

Edi-73's picture

18-03-2019, 20:04

Hello everybody!

Well, i have major problem with Meridian 3.0 beta3 software.
I want to play standard midi files, (.mid). But it doesn't work.

Here is my hardware: Panasonic A1ST Turbo-r, memory 256kt. MegaFlashROM SCC+ 512kt cartridge, Nextor 2.1.0 alpha 2 Operating system. FM Blaster Monster sound OPL4 soundcard (1024kt sampleRAM), also i have Original MoonSound OPL4 card (128kt sampleRAM). Philips Music Module NMS-1205.

Thank's my Megaflashrom SCC+, i have 768kt main memory. Free memory before starting meridian, about 650kt.

Meridian starts normally. First i load OPL4_GM1.OPL banks. Midi timer is set OPL4. Then i select midi-file, what i want to play. The program loading the midi file normally. Music does not play forward.

I don't hear nothing. No sound!. I tested several music files etc. .MID .MER .MFM .MBM .MWM. Same result. Sometimes i hear one note, one time, maybe.

I tested two different OPL4 sound module, not helped. Moonblaster FM and Moonblaster Wave software works fine. Robomid+Philips music module+Roland SC-55, works fine also, so no hardware issue.

What i doing wrong? Do i really need two sound devices connected same time? I mean Philips music module and OPL4 MoonSound. If i understand right, meridian support to play standard general MID files, using only Moonsound.
Do i need special OPL4 drivers? My meridian.ini (Driver) line says:
MIDI_driver=
OPL4_driver=standard.opl

Can anyone help?

Regards
EDI-73

Login or register to post comments

By Latok

msx guru (3626)

Latok's picture

23-03-2019, 20:49

Hey, I decided to try Meridian in my turbor:

https://www.dropbox.com/s/kq18qs88p4jqtvu/VID_20190323_20404...

Works like a charm!

My MSX profile