sony hbf700p diskdrive

By marsupilami

Supporter (3)

marsupilami's picture

29-03-2019, 19:55

Hallo,

Mijn originele diskdrive in mijn msx leest alle disks niet meer goed, en formatteren doet hij ook niet meer.
nu heb ik voor mijn amiga's al een paar pc drives aangepast.
voor de philips msx én zie ik genoeg aanpassingen, maar zover ik overal lees kun je deze aanpassing niet voor de sony msx gebruiken.

ik neem aan dat ik er geen aangepaste amiga drive in kan pluggen ?

marco

Login or register to post comments

By RetroTechie

Paragon (1563)

RetroTechie's picture

15-04-2019, 08:26

Hallo Marco,

Voor zover ik weet zijn floppy drives tussen de Philips NMS8250/55 etc uitwisselbaar met die in de Sony HB-F700. Er zijn een paar dingen om op te letten:

-PC drives zijn standaard ingesteld om als drive B: aangesproken te worden, MSX spreekt deze als A: aan. Oudere PC drives hadden daarvoor vaak een jumper blokje (DS0 = A, DS1 = B etc), recentere PC floppy drives hebben dat bijna nooit. Dat komt neer op: geschikt type floppy drive zoeken, kabel aanpassen, of rommelen met de connecties op de print v/d floppy drive.
-De meeste MSX2's gebruiken het /Ready signaal. Bij PC floppy drives zit die vaak niet op de connector. Oplossingen hiervoor: diskROM vervangen, geschikte floppy drive zoeken, of soms ook weer rommelen op de print v/d floppy drive.
-Heel soms hebben floppy drives de inkeping voor de kabel verkeerd zitten. Kabel komt dan verkeerd om te zitten, en in-use LED gaat continu branden. Dit is makkelijk te fixen door kabel aan te passen.

Een aangepaste Amiga drive zou een goede kandidaat voor vervanging zijn, lijkt me. Welk type floppy drive (fabrikant / typenr) heb je op het oog?