fmsx/s60 E61 problem

Por shinwano

Supporter (15)

imagem de shinwano

21-10-2006, 01:19

Hi
i am a very impressed fmsx/s60 user on my nokia 6680.
jr, you might remember me from a sound problem earlier (when you launched V1.10) .
anyway, I got an E60 and there seems to be a problem.
i added all the system Roms and the games in their directories, and everything seems ok.
i mean, i can see the files, and all system files seem to work,
the problem is that the whole emulator "hangs" when i press "start!".
well, "hang" is the wrong word for this situation, but that is the first impression.
i mean, you can press on the green phone and it will respond and pause right away, but it does not give any video or audio of the game.
i tried everything i know.
please take the time to check this problem for me.
Smile
you have been a great help before and i have no doubt that you can solve this.
thanx in advance.Smile

Entrar ou registrar-se para comentar

Por shinwano

Supporter (15)

imagem de shinwano

22-10-2006, 11:11

i just tried it and the sound emulation seems to work fine.
it is just the video that has problems.

Por shinwano

Supporter (15)

imagem de shinwano

23-10-2006, 16:35

lol i feel im being ignored.
i'm sorry if this was already posted. but i searched.
if it was, please direct me to the forum page.

Por jr

Champion (377)

imagem de jr

24-10-2006, 12:38

Sorry, but I'm rather busy and don't have time to poll these forums every day, unfortunately. As for your problem, this was already reported in the other thread in this forum and I've verified it myself on an E61 but I haven't had time to do anything about it yet. The E61, for some reason, refuses to show the display output from the emulator. I'll try to investigate more as soon as possible but one problem is that I don't have an E61 myself so it is a little bit difficult to work on this issue. Nevertheless, as I said in the other thread already, I have some ideas that might help but I need time for implementation and testing (plus, I need to get someone with an E61 to do the testing preferrably with me standing next to him/her to see the results).

Por shinwano

Supporter (15)

imagem de shinwano

25-10-2006, 01:48

thank you very much.
i really appreciate your taking the time to check this.
i will keep checking your website for updates.
thanx and good luck!

Por hbarcellos

Hero (630)

imagem de hbarcellos

08-11-2006, 02:57

any news? I have the same problem with my E62. I can hear the sound, I can see that the screen is somewhere (some parts of it). Seems like a refresh problem or something. Double Buffer... Dont know.

Por jr

Champion (377)

imagem de jr

08-11-2006, 06:37

Yep, like I wrote in the "main" thread about fMSX/S60 on these forums already, I have found a solution to this problem and the emulator is now working on E61. I'm sure that also makes it work on E62 as it is mainly the same device as E61. I haven't yet released the fixed version of the emulator but expect to do so this week if everything goes well, I've been implementing some other new stuff and bug fixing the code I already rewrote -- there has been a major rewrite of the display emulation code throughout the emulator in the upcoming version.

Por hbarcellos

Hero (630)

imagem de hbarcellos

09-11-2006, 14:05

Thanks Jr. I'll periodically look at the "main" thread for updates (as soon as I find it inside the forum Smile )
Congratulations for the good work.
Can't wait to try some of my old msx basic games on my new device.

Best Regards,

Por jr

Champion (377)

imagem de jr

10-11-2006, 19:58

Allrighty, the new version is now uploaded to my web page. Remember to turn the display double buffering "on" from the emulator's display configuration for E61/E62 phones. I'll write a couple of words more on the main thread ("Symbian emulator"), also check the version history on my page for a list of changes.