TZX Duino + bload

By Kacper

Rookie (30)

Аватар пользователя Kacper

02-05-2019, 22:14

(At the beginning, well, you know, I write through a google translator)

Hi, I am asking for advice on the use of TZX and bload files
I downloaded some TSX files, but they differ in loading commands
run "cas:" - work
cload / run / loading ..... + run - they work
I can not bload Sad
bload "cas:" begins loading
found: "title"
"ok" is displayed in a moment
but the program does not want to load Smile
TZX DUino continues to run up to 100% but can not be started
what am I doing wrong?
what does the good "bload" command look like?
there are a lot of files for "bload" and I do not know how to use them
Thank you for your help
best regards Kacper

Для того, чтобы оставить комментарий, необходимо регистрация или !login

By tingis53

Paragon (1101)

Аватар пользователя tingis53

02-05-2019, 22:34

Hello Kacper!
I don't Know if you forgot to type it, but the bload command needs something else.You have to type bload "cas:",R and then it runs and executes the loader to load the full program.
I hope this is able to help you otherwise the TSX file can be corrupted.
Good Luck!

By Kacper

Rookie (30)

Аватар пользователя Kacper

03-05-2019, 21:35

Hi Tingis
I tried again today
Auf Wiedersehen Monty (1987)(Gremlin Graphics - Erbe)(ES)(en)(FW)[BLOAD'CAS-',R][v0.8b].tsx
command bload"cas:", RUN
TZXDuino starts
after a moment the screen displays
found:monty
after 10 seconds, tzx pauses
the screen displays "ok" just like when the computer was started
and waiting for a new command...
after re-entering bload"cas:" , RUN
TZX works but no longer displays found:monty
TZX stops after loading to 100%
and the computer is still waiting for the program to load
I have to turn it off to work again
I also tried with other programs and it's still the same
what am I doing wrong?
(I write through a google translator)

By Manuel

Ascended (18126)

Аватар пользователя Manuel

03-05-2019, 21:44

He didn't write ,RUN...

By Kacper

Rookie (30)

Аватар пользователя Kacper

03-05-2019, 22:23

I have to write "run"?
I do it when
(after 10 seconds, tzx pauses
the screen displays "ok" just like when the computer was started
and waiting for a new command...)
I am writing RUN
I write a computer OK
but nothing is happening
and again RUN
And again computer OK
my hands have fallen, so we say

By Mafcase

Master (246)

Аватар пользователя Mafcase

03-05-2019, 22:43

The correct command (like tingis53 stated before) should be:

bload "cas:",R

(This will load and execute the program)

By Kacper

Rookie (30)

Аватар пользователя Kacper

03-05-2019, 23:06

yes, yes, yes Smile
bload"cas:",R
you must read with understanding
Monty is alive Big smile
thank you all for helping me